meditáció hungary logó

Mi az az egy dolog, amit szeretnél változtatni magadon?

leveles elválasztó
változtatni

Mi az az egy dolog, amit meg szeretnél változtatni magadon?

Iskolaéveim alatt két dologról voltam ismert: az intelligenciámról, illetve az érzelmi instabilitásomról. Ahogy teltek az évek, azt vettem észre magamon, hogy felemésztenek a féktelen érzelmi kicsapongásaim és hangulatingadozásaim, ami oda vezetett, hogy már nem tudtam tanulni, és úgy éreztem, teljesen elvesztem az önuralmamat.

érzelmek

Nagyon gyerekes voltam. A barátaimnak elege lett belőlem, a volt feleségem elhagyott, és az emberek is kerültek általában, mert kikészítettem őket. Olyan voltam, mint egy csökönyös kisfiú, aki azt akarja, hogy minden a saját akarata szerint történjen.

Az egyik legmélyebb felismerés, amit az önreflexiós meditáció során megtanultam, az az, hogy minden az én hibám. Áldozattípus voltam, aki a világot és a korábban őt bántó vagy elhagyó embereket hibáztatta mindenért. Amikor azonban TÉNYLEG rájöttem, hogy minden az én hibámból történt, és hogy én magam és az elmém hozta létre valójában azokat a körülményeket, amelyek a rossz dolgokhoz vezettek, az valóban teljesen megváltoztatta a gondolkodásmódomat.

bölcsesség

Megtanultam, hogyan válasszam le magamat lassan, de biztosan az érzelmeimről. Teljesen viszont még nem tűntek el ezek. Nemrég kaptam egy visszajelzést valakitől, akit igazán szeretek. Elmondta, hogy odavan értem, de sokszor nehezére esik közelkerülnie hozzám, amikor dühösnek vagy feldúltnak lát. Tudtam, hogy ezt fogja mondani, mert árad belőlem az érzelmi instabilitás.

Vannak nagyratörő céljaim és álmaim nekem is. De ahhoz, hogy sikeresek legyünk, korrekt személyiséggel kell rendelkeznünk. Manapság a magas érzelmi intelligencia (EQ) az egyik legnagyobb jelentőségű személyiségjegy, ami még az IQ-nál is fontosabb lett.

Változtatni merészen

Szóval ez az, ami mellett eltökéltem magam; azon fogok változtatni, ami leginkább visszafog, vagyis az érzelmi instabilitásomon.

  • Nem helyes többé azokat bántanom, akiket szeretek, amikor rosszul érzem magam!
  • Nem helyes többé lustának lennem, amikor nem érzek kedvet valamihez!
  • Nem helyes többé össze-vissza ennem, amikor depressziósnakérzem magam!
  • Nem helyes többé a világot hibáztatnom, amikor úgy érzem, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szeretném!
napló írás változtatni

Folytatom tovább a tanulást, a meditálást és azoknak viselkedéseimnek a megfigyelését, amelyeket most nem szeretnék részletezni. Továbbra is feljegyzem a gondolataim, kivonom a rossz szokásaim, és igyekszem percről percre, napról napra, hétről hétre, valamint évről évre változni. Nem akarok az érzelmeim rabja lenni; nem szeretném elveszteni a fejem. Most épp az Instagramot próbálom ki. Igyekszem a Valódi Önmagamat mutatni és az is lenni, ami korábban még alig-alig ment.

Írta: Steven

Jelentkezz egyéni próbameditációra itt.

Kérleg nézd meg a következő videót:

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció