meditáció hungary logó

Tapasztalatok

idézőjel
Másfél évvel ezelőtt kezdtem el tanulni, gyakorolni ezt a módszert. Már rövid idő után változásokat tapasztaltam magamon és ezt környezetem is észrevette. Mára sikerült elhagynom valósnak gondolt, a bizonytalan anyagi helyzeten és szerelmen rágódó énemet. Anna lányom (7 éves): “Anya! Olyan békés, boldog és türelmes vagy! Meditáltál?” Kiegyensúlyozott és boldog vagyok, és ezt kívánom mindenkinek.
Ági meditáció tapasztalat
Ági
Sikerült elhagynom a valótlan gondolatokat
idézőjel
Amikor elkezdtem gyakorolni ezt a meditációt, nem ismertem önmagam, nem tudtam mi lakozik bennem, mi az, ami miatt nehézségeim vannak. Sőt, azt sem akartam észre venni, hogy nehézségeim vannak. Aztán szépen lassan elkezdtem látni, hogy igazából csak a felszínen vagyok boldog és gondtalan, még magamnak sem akartam beismerni, hogy valójában legbelül szorongok, és kisebbségi érzésem irányít és mozgat engem. Nagyon fáradt voltam amiatt, hogy mindig mindenkinek meg akartam felelni, és mindenkinél jobb akartam lenni. Legjobb tanuló, legcsinosabb barátnő, legtehetségesebb, legérdekesebb, legbölcsebb… Folyamatosan összehasonlítottam magam másokkal, és nagyon nem voltam elégedett magammal. Nem tudtam elfogadni magamat, másokat, a világot. Meg akartam változtatni magamat, másokat, a világot. De nem ment. Aztán látni kezdtem, hogy a hiba bennem van, mégpedig abban, ahogyan a dolgokat látom. Nem a valódi világot láttam, hanem a bennem lévő kisebbségi érzés által torzított világot. Egy hamis világban éltem. A módszer segítségével lépésről lépésre eltűnt a kisebbségi érzésem, a hamis negatív elmém, az aggodalmaim, a kétségeim, és az elfogadó elme maradt. És mivel az elmém megváltozott a világom is megváltozott.
Linda meditáció tapasztalat
Linda
A kisebbségi érzés irányított
idézőjel
Életem egy nehezebb szakaszában talált rám ez a meditáció. Elsődleges célom az elmém megnyugtatása volt, de azóta rájöttem, hogy sokkal többről van szó. Amióta elkezdtem a kivonás meditációt, sokkal jobban érzem magam mind fizikailag, mind mentálisan. Szinte mindig vidám vagyok, sokkal több az energiám és az alvásigényem is csökkent. Most már sokkal jobban látom önmagam és könnyebben elfogadom mások véleményét. A módszernek hála egészségem is sokat javult, koleszterinszintem helyreállt. Munkahelyemen is pozitív változások történtek a rendszeres meditációnak köszönhetően. Örülök, hogy rátaláltam erre a módszerre, és elindulhattam ezen az úton.
Laci meditáció tapasztalat
Laci
Lecsökkent a millió gondolat
idézőjel
Azért kezdtem el a meditációt, mert szorongó és stresszes voltam. Nagy szerencsémre rátaláltam erre a meditációra, ami nagyon rövid idő alatt változást hozott. Miközben a folyamatban voltam, már éreztem, hogy sokkal könnyedebb vagyok, nyugodtabb, magabiztosabb és a szorongás is eltűnt. Így igazán nagyon boldog életet tudok élni mindenféle aggodalom nélkül. Nagyon-nagyon hálás vagyok ennek a módszernek.
Gábor tapasztalat
Gábor
Eltűnt a szorongás és a stressz
idézőjel
Amikor elkezdtem ezt a meditációt, akkor még nem gondoltam, hogy teljesen meg fog változtatni. De ez történt. A meditáció folyamán folyamatosan jöttem rá, hogy az életem zátonyra futott. Kisebbségi érzés, bizonytalanság…Láttam, hogyan ismétlődnek mindig ugyanazok a hibák és csak sodródtam az árral. Próbálkoztam sokféle iránnyal, azonban a negatív dolgok nem tűntek el. Ez a meditáció azonban elhozta a változást: belépett a tudatosság. Határozott lettem, pozitív és eltűntek a cikázó gondolatok. Nagyon hálás vagyok ennek a módszernek. Jól érzem magam és 100%-ban tudok figyelni arra, amit csinálok. Most már tudom, hogy az elmém volt az, ami miatt nem is ezen a világon éltem. Köszönöm.
Józsi tapasztalat
Józsi
Tudatos lettem
idézőjel
A változás reménye miatt kezdtem el a meditációt. Abban az időszakomban mikor a létezésemnek semmi értelmét, célját nem láttam. Mély depresszió volt rám jellemző, kiábrándultság az életből, csalódottság, elidegenedés az emberektől, bizalmatlanság. Ideig óráig persze sikerült ezt palástolni, de alapvetően ez volt bennem. A depresszióm lassan, de biztosan elkezdett csökkenni, amiért nagyon hálás vagyok és felelősségteljesebb is lettem. A legnagyobb különbség a meditálás előtti és a jelenlegi énem között, az a hozzáállásom. Az emberekhez és élethelyzetekhez egyaránt. Elkezdtek a dolgok szépen lassan a helyükre kerülni, kívül is és belül is. Mikor ez tudatosult bennem, azon nagyon meglepődtem. Nagyon hálás vagyok, hogy végezhetem ezt a tanulást és biztonságérzetet ad, hogy tudom, hogy jó úton járok.
Zsófi tapasztalat
Zsófi
A depresszió szinte teljesen eltűnt
idézőjel
Egész életemben szorongtam. Mindig volt min szoronganom. Az iskolákban a számonkéréseken, a munkahelyeken, azon hogy ne hibázzak, vagy hogy megfeleljek az elvárásoknak, valamint a párkapcsolataim miatt is… végül is, mindenhol csak megfelelni akartam… ezért szorongtam. A sok szorongás állandó stresszben tartott, amely egyre csak nőtt, majd végül pánikrohamok alakultak ki és a szívemmel kapcsolatos problémákhoz vezetett. Ekkor lett elegem. Felhagytam akkori munkahelyemmel és elkezdtem keresni a megoldást, hogyan tudnám végleg elhagyni az állandó negatív gondolatokat, a stresszt, a szenvedést és lehetek végre mentálisan és fizikailag is jobban.

Sok mindent kipróbáltam, rengeteg önképző könyvet elolvastam, jártam vallásos helyeken, különböző meditációkat, módszereket próbáltam ki. És őszintén mondva minden tanfolyam, meditáció, kurzus stb. segített is…de csak ideiglenesen… mert miután visszamentem dolgozni, megint jött a stressz, a türelmetlenség, az idegesség, a szenvedés. Folytatódott tehát a keresés, mert végleges megoldást kerestem.

Valami olyat, amivel végleg ki tudok jönni, az állandó rossz érzések okozta szenvedésből. Ekkor találtam meg ezt a módszert. Miután elkezdtem már éreztem, hogy ez más mint az eddigiek, pár hónap múlva félelmeim legalább fele eltűnt. Ezt elképzelni sem tudtam ezelőtt, hogy ilyen lehetséges. Mára teljesen eltűnt a régi szorongó énem és tudok végre felszabadultan viselkedni és jól érezni magam bármikor. Sőt, többet kaptam. Megtaláltam magamban azt a bizonyosságot, amelyet szerintem mindenki keres. A módszer által megtaláltam a válaszokat magamban, hogy mi az értelme az életemnek és hogy mit kell tennem. Mondhatom, hogy megtaláltam az igazi önmagam és végre teljesen tiszta, hogy mit kell tennem. Nincs többé kétség. Hálás vagyok ezért. Most is ezzel foglalkozom. Embereknek segítek eljutni ide, hogy ők is megtalálják igazi énjüket és a válaszokat magukban. Végre nyugodt vagyok, boldog és felszabadult. Köszönöm.

Árpi tapasztalat
Árpi
Végre nincs félelem, szorongás, stressz
idézőjel
„Anya már nem kiabál velem”.
Viki tapasztalat
Viki
Viki lánya, Bogi