meditáció hungary logó

Elég jó vagyok?

leveles elválasztó
kisebbrendűség

Rendben van-e…

Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és hatékonyabban csináljam a dolgokat, és fejezzem be, hogy tovább haladjak (például könyvek olvasása, rajzolás, kódolás stb…).

Sziasztok,

A kérdés nem az, hogy rendben van-e vagy sem. Ha téged szolgál, akkor természetesen rendben van. Használd ezt a gondolkodásmódot eszközként a dolgok elvégzéséhez. Jó neked!

Amit azonban minden embernek meg kell tennie, az az, hogy felteszi magának a kérdést, hogy azért tesz-e valamit, hogy csillapítsa az érzését, hogy nem elég jó, vagy pedig önmagának természetes kifejeződéseként teszi. Ehhez önvizsgálatra van szükség.

Kisebbrendűség

A legtöbb embert nagyobb mértékben irányítja a kisebbrendűség érzése, mint azt beismerni szeretné. Személytől függően ezek az érzések különbözőképpen jelentkezhetnek. Egyeseknél a kisebbrendűségi komplexus passzivitáshoz vezet, nem mernek kockázatot vállalni stb. Mások számára azonban ez katalizátorrá válik ahhoz, hogy sokat tegyenek.

Természetesen a tettek jók. A cselekvés arra késztet minket, hogy fejlődjünk és növekedjünk, mint egyének, de az alsóbbrendűségen alapuló cselekvések végül sok stresszhez vezetnek. Nem fognak úgy kiteljesedni, ahogyan szeretnénk. Nem számít, hogy mennyit érsz el, ettől még nem fogod szeretni magad, és nem fogod abbahagyni magadnak másokkal való összehasonlítását. Erre számos példa van a társadalomban; kívülről hihetetlenül sikeres emberek, de belülről folyamatosan megkérdőjelezik magukat, és kételkednek önmagukban. Bármennyire is igyekeznek, ez az érzés nem múlik el.

Ezért azt tanácsolom neked, hogy nézd meg, mi hajt téged. Azzal próbálod csillapítani a kisebbrendűségi érzéseidet, hogy arra kényszeríted magad, hogy produktív legyél? Ebben az esetben javaslom, hogy dolgozzon ezen. Folytasd a cselekvést, de legyél tudatában annak, hogy mi irányít téged. Ezt könnyen ellenőrizheted önmagaddal. Tegyük fel, hogy valamiben kudarcot vallasz, vagy valaki más jobban csinálja. Ez kiváltja benned az értéktelenség vagy az önutálat érzését? Ebben az esetben kisebbrendűségi érzések vannak a háttérben, amelyeket fontos felismerni és dolgozni rajtuk.

Mindig ajánlom a meditációt, mint az önismeret növelésének és a kisebbrendűségtől való megszabadulás eszközét. A meditáció azt jelenti, hogy befelé nézek, és elengedem azt, amit az elmémben tartok. Ez egy önvizsgálati folyamat, amely idővel segít megtalálni a békét és a nyugalmat belül – a valódi elménket. Amikor az igazi elménkből működünk, akkor a dolgokat örömmel, hatékonyan és a megfelelő cél érdekében tesszük.

Sok szeretettel,

Michael

Kérlek, nézd meg ezt a rövid kis videót. Nagyon köszönöm!

Jelentkezz egyéni próbameditációra itt.

Forrás: Quora

Hasonló cikkek

szerénység

Szerénység

Nem vagyok egy alázatos ember. A főnököm azonban nagyon alázatos. Mindig azt mondja: „Nincs sok tudásom. Nem tudok ékesszólóan beszélni. Én csak egy ember vagyok,

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció