meditáció hungary logó

Hogyan lehetnék végre valódi önmagam, az évekig tartó színjáték után?

leveles elválasztó
színjáték elengedés

Különböző mértékben, de mindenki valamilyen felvett szerepet játszik. Valójában lényegtelen, hogy rosszabb vagy-e ebben másoknál vagy sem, csak az számít, hogy meg akarsz-e szabadulni a szerepedtől, aminek az útja a meditáció, elengedés.

Személyes történetem

Személy szerint én erős kisebbségi érzéssel küzdötten. Utáltam magamat, úgy gondoltam, hogy nem vagyok elég jó, gyenge vagyok, és elképzelhetetlenül szégyelltem magam. Ezért mindent megtettem, hogy magabiztosnak és erősnek tűnjek, és elrejtsem mások elől a belső szorongásomat. Volt, amikor ez működött, és magabiztosnak, illetve boldognak tűntem. Legtöbbször azonban nem így volt. És igazából nem is nagyon számított, hogy működött-e a dolog, vagy sem, mert mindig szenvedtem miatta. Tudtam, hogy nem vagyok a valódi önmagam, és amit teszek, annak nincs értelme. Az ilyen viselkedés soha nem vezet sehova. Egyszerűen csak menekültem, hogy elkerüljek dolgokat. Elkezdtem belül borzalmasan érezni magam.

Emlékszem arra a bizonyos napra, amikor 2013 tavaszán épp teljesen levert és kétségbeesett állapotban voltam. Felnéztem az égre, és hangosan azt kiáltottam, hogy ?Istenem, segíts!?. Bár nem teljesen voltam istenhívő, mégis ezt kiáltottam. Egy hónappal később kezembe került egy szórólap egy meditációs központról, és elkezdtem meditálni. Nem tudom pontosan, hogy van-e összefüggés a kétségbeesett kiáltásom, illetve aközött, hogy elkezdtem meditálni, de szeretném így gondolni, már csak azért is, mert életmentőnek bizonyult mindez.

Szembenézés önmagammal

A meditáció lehetővé tette számomra, hogy visszatekintsek magamra. Így láthattam, hogy mennyi stressz van bennem. Láttam, mennyire ideges, törékeny és összetört voltam, és folyamatosan küzdöttem a szenvedésemmel. Borzalmas titkot hordoztam magamban, amiről azt gondoltam, mindenáron védenem és rejtegetnem kell.

A meditáció megadta a módját, hogy végre szembenézzek magammal. Rájöttem, hogy az álarc, amelyet magamra tettem, hogy elrejtsem mögötte a kisebbrendűségi érzésem és a szégyent, egy rétege volt az elmémnek. Amikor az elmém ebből a rétegből működött, mindig csak küzdöttem és szenvedtem. Amikor viszont rájöttem, hogy ez csak egy réteg, amely nem a valóságot mutatja, már tudtam, hogyan kezeljem, tágabb perspektívából nézve, és elkezdtem elhagyni azt. Megkönnyebbülést kezdtem el érezni magamban. A sok szarság mögött, amit magamra öltöttem, volt valami, ami szép és békés. Kezdtem megérteni, hogy ez a lényege minden emberi lénynek.

Folytattam az elmém megfigyelését és feltérképezését, lehetővé téve magam számára, hogy lássam és átérezzem a belső szenvedést. Tudatosultak bennem az elmesablonjaim, illetve az, hogy hogyan befolyásolták ezek a viselkedésem. Láttam mennyi ellenállás és küzdelem van bennem. Elkezdtem látni mindezt, és a meditáció segítségével ki is tudtam vonni az elmémből. Már nem kerestem megerősítést, tiszteletet és csodálatot. Feladtam magam. Hagytam, hogy elessek és veszítsek. Fokozatosan felszabadulás jött az elmémbe. Őszinte tudtam lenni másokkal és magammal is. Abbahagytam a színjátékot, és megengedtem magamnak, hogy egyszerűen az legyek, aki vagyok.

Már majdnem egy évtizede meditálok, és rengeteget változtam. Sokkal hitelesebb, őszintébb és önelfogadóbb lettem. Könnyedséget és boldogságot érzek belül. Egy természetes magabiztosságot és erőt tapasztalok. Nem gondolom, hogy meditáció nélkül is jó életem lenne.

elengedés

A meditáció annyit tesz, meglátni és elengedni

A meditáció alapja a befelé tekintés és elengedés/kivonás. Ez nem nehéz, de folyamatos végzést igényel. Ülj le csendben, és nézd őszintén az elméd. Nézd meg, hogy mikor fedtél el dolgokat, mikor hazudtál, és mikor vágtál fel valamire. Légy tudatában a mögöttes félelemnek vagy szényennek. Mi elől futottál? Hagyd, hogy felszínre kerüljön a félelem és a szégyen anélkül, hogy el akarnád tolni. Így cselekedve elkezded levetni az álarcodat.

Hogy minél jobban menjen ez, javaslom, hogy keress egy meditációs központot, ahol megtanítják neked a teljes módszerét, hogyan ürítsd ki az elméd. Időt, erőfeszítést és türelmet igényel az álarc eltüntetése, de megéri.

Kérlek, szánj egy percet az alábbi videó megtekintésére, amely bemutatja, hogyan tisztítsd meg az elméd meditációval.

Jelentkezz egyéni vezetett próbameditációra itt.

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció