meditáció hungary logó

Mit bántam a legjobban életemben?

leveles elválasztó
pénz aggodalom

Pénz és aggodalom

Azt bánom legjobban, hogy nem adtam meg magamnak hamarabb a szabadságot, mert a pénz megszállottja voltam, sok volt bennem az aggodalom.

A meditáció során elengedtem minden pénzzel kapcsolatos gondolatomat. Elengedtem a félelmet, a kötődést, a vágyat, a versengést. Azt hittem, hogy pénz nélkül véget érne az életem. Ez a hamis elme teljesen blokkolta a tisztánlátásom, így racionális döntéseket sem tudtam hozni. Rájöttem, hogy a pénzről alkotott fogalmaim hamisak, így most már boldogan élem a mindennapjaimat.

15 éve vagyok házas. A férjem egy nagy koreai építőipari cégnél dolgozik, mint szennyvíztisztító szakember. Fontos feladatot lát el, és egy igazi szakember, aki élvezi a munkáját. Látszólag nem bíztam meg benne teljesen. Miután összeházasodtunk, mindig attól féltem, hogy kirúgják az állásából. Mindig elképzeltem, hogy anyagi gondjaink vannak, mert elbocsájtották őt a munkahelyéről.

Ezért spóroltam, biztosítást kötöttem, és mindent megterveztem. Mindeközben pedig bűnösnek éreztem magam, és aggódtam a sok pénzkidobás miatt.

Az aggodalmamat elmondtam a férjemnek is, de ő egyszerűen nem értette. Az ő nézőpontjából nevetségesnek tűntek a félelmeim, hiszen megbízhatóan, nagyon jól ellátta a feladatát a munkahelyén. Nagyon rosszul esett, hogy a saját férjem nem érti meg az elmeállapotomat.

A férjem mostanra már elmúlt 50 éves. Készül a nyugdíjazására. Most, hogy visszatekintek, látom, hogy az aggodalmaim valóban csak aggodalmak voltak. Sosem fenyegette őt az elbocsátás. Én mégis számtalan éjszaka a kirúgása miatt aggódtam, rengetegszer fontolgattam, hogy elmenjek-e bevásárolni vagy sem. Mind-mind egy értékes pillanat, amikor nem tudtam a jelenben lenni, mert épp a jövő miatt aggódtam.

A gyerekeim mindeközben középiskolások lettek, én pedig egy középkorú, menopauza előtt álló nő. A férjemnek mostanra több ősz hajszála van, mint fekete.

család meditáció

Aggodalom megszüntetése meditációval

Szerencsére, miután elkezdtem meditálni, a felesleges aggodalmak eltűntek. A meditáció közben tudatosult bennem, hogy valójában nem a férjem kirúgása miatt aggódtam, hanem, hogy nekem is be kell állnom dolgozni, és kétkeresős család leszünk ha őt elbocsájtják. Megrémített, hogy nem maradhatok tovább a kényelmes háziasszonyi életemben, és változtatnom kell a megszokott, lusta életmódomon.

15 év házasság után rájöttem: nincs olyan, hogy könnyű élet. Azt gondoltam, hogy két gyereket felnevelni könnyű dolog, azonban megpróbáló és kimerítő volt testileg-lelkileg. Nem volt könnyű úgy élni, hogy nem ismerem a saját szívemet. Szerencsére, most már figyelek a belső énemre, sőt, eldobom a negatív gondolatokat is. Eldobom a félelmet, a félreértéseket, a tudatlanságot és a rögeszméket, amik felgyülemlettek bennem.

Miután abbahagytam a pénz miatti aggódást, felszabadultam. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap lógatom a lábam. Elfoglaltabb vagyok, mint korábban. Gyereknevelés, önfejlesztés és kutatás, minden időt kihasználok. Lefekvés előtt pedig meditálok.

Holnap megyek az iskolába, hogy a meditációt tanítsam a diákoknak. Istennek hála, nem kell a pénz miatt aggódnom.

Kérlek nézd meg a következő videót és ha van kedved jelentkezz vezetett egyéni próbameditációra itt.

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció