meditáció hungary logó

Hogyan lehet szeretni és elfogadni az embereket?

leveles elválasztó
igazi szeretet

Létezik igazi szeretet? Örülök, hogy megválaszolhatom ezt a szép kérdést. Válaszom olyan felismerés, amit meditációs gyakorlatomnak köszönhetek. Mielőtt az igazi szeretetről beszélnék, vizsgáljuk meg az ?Igaz? szó jelentését. Az Igaz az Igazságra utal, ami egy soha nem változó, örök és élő létezés. Amikor az ember elméje igazzá válik, akkor tudunk valakit igazából szeretni.

A mi egyéni elménkben lehetetlen, hogy igaz szeretet legyen, mert az emberi elme mindig változik.

Például, amikor olyannal találkozunk, akit szeretünk, azt gondoljuk, ?Szerencsés vagyok, hogy találkoztam vele.? de ha elménk változik, már úgy érezzük ?Kár, hogy egyáltalán megismerkedtem vele.?
Egyéni elménk nagyon könnyen változik, mert tele van mindenféle gondolattal, saját rögzült elképzeléseinkkel és normáinkkal, a jó és rossz megkülönböztetésével, helyessel és helytelennel, összehasonlítással, gyűlölettel, haraggal, féltékenységgel. 

Az igazi szeretet csak akkor létezhet, amikor valakinek az egyéni elméje nem létezik, amikor valaki eldobta az egyéni elméjét és így elméje a hatalmas univerzumi elmévé vált, ami igaz, és szeretete feltétel nélküli. 

Régebben, mindig nagyon elfoglalt volt az elmém, a mások feletti állandó ítélkezéssel. Egyáltalán nem tudtam elfogadni őket olyannak, amilyenek, de a meditációnak köszönhetően elkezdtem látni ennek az igazi okát; hogy miért nincsen bennem elfogadás. És nem csak tisztán láthattam magam, hanem ki is tudtam vonni ezeket az elméket. Eldobtam az életem során kialakított gondolatmintáimat és alapelveimet. 

Amennyit kivontam az egyéni elmémből,

  1. annyira kezdtem elfogadni az embereket, akik nem az én elvárásaimnak megfelelően éltek. 
  2. annyira ismerhettem meg az eredeti elmémet, ami nyugodt, igazi elme. Igazi elménkkel kellene élnünk, de eltakarja azt az egyéni elménk. Ez az egyéni elme az-az egész életünk során felhalmozott elme. 
  3. Felfedezve az igazi elmémet végre nyugodttá és boldoggá váltam. 
  4. Ahelyett hogy panaszkodnék a körülöttem élőkre, vagy bírálnám őket, hálás lettem az embereknek. 

Ezt mindenki elérheti, hiszen az igazi elménk bennünk létezik. Hogy ezzel, az igazi elménkkel éljünk, először el kell dobni a hamis, egyéni elménket, ami folyton változik. Már van mód rá, hogy igazságként éljünk, a megfelelő meditációs módszerrel, amit mindenki képes követni. 

Csatoltam egy videót, ami segíthet Neked még jobban megérteni mi a különbség igaz szeretet, és a nem valódi szeretet között és hogy hogyan válhatunk képesség az igazi elfogadásra és az igaz szeretetre, amelyre mindenki vágyik.  

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció