meditáció hungary logó

Mi a legjobb, sikert hozó kora reggeli szokás?

leveles elválasztó
reggeli szokás

Mi a szokás?

Korán reggel felkelni egy nagy küldetés az egész emberiségnek. Én is egy éjszakai ember vagyok, így korán reggel elkezdeni a napomat mindig is nehézségeket okozott. Mégis, most megosztanék Veletek néhány tippet, hogyan lehet nehézségek nélkül korán kelni. Azt is elmesélem, hogyan változott meg teljesen az életem azáltal, hogy szokásommá vált üdítően kezdeni reggeleimet.

Értenünk kell, mi az, hogy szokás. Általában, megtörni egy szokást könnyebb, mint kialakítani egyet. Az elménk gyenge, és a test ezt a gyenge elmét követi. A szokás egy ismétlődő gondolkodási minta, ami ismétlődő tetteket eredményez, és az ismétlődő cselekedeteket nehéz megváltoztatni. 

Elengedhetetlen ezért először megváltoztatni a gondolatmintáinkat. A gondolat, az maga az elme. Gondolkozzunk el, miért nehéz felkelni reggel. Talán mert nem szeretnél munkába menni, vagy csak egyáltalán mozgatni a testet. Az elme, az unalmas napi rutin súlya alatt, elnehezíti a testet is.

reggeli meditáció

Reggeli meditáció

Mit szólnál egy reggeli, öt perces meditációhoz elméd mintázatainak megváltoztatásához? Sok sikeres ember ajánlja a nyújtást, vagy könyvolvasást reggel indító szokásként. A reggeli meditáció is gyakran szerepel az ajánlások listáján. Mind jó szokások. A reggeli meditáció talán kihívást jelenthet eleinte, de ennek az öt percnek a gyakorlata nagyobb erejű, mint bármi más, ha tudod, hogyan csináld, és tényleg szokásoddá tudod tenni.

Először is, 5 perc nem hosszú, így nem jelent terhet számodra. 

Nem kell keresztbe tett lábbal ülnöd, vagy füstölőt égetni, vagy bármi ilyesmit csinálni. Én sem csinálok ilyeneket. Elég, ha tudatosítod, hogy milyen jó dolog, hogy most meditálsz. A szemed lehet nyitva, vagy csukva, akár maradhatsz a takaró alatt is. 

Kövesd ezt az 5 perces módszert egy hónapig

  1. Mondj köszönetet a szíveddel, vagy hangosan kimondva.
  2. Figyeld magad, vannak-e olyan dolgok, amelyekért nem vagy hálás. Ha ilyenek az eszedbe jutnak, az már siker. Például hogy nem akarsz dolgozni, vagy olyan emberek, akikkel nem szeretnél találkozni, vagy valami, amit nem szeretnél megtenni.
  3. Ismerd fel, hogy ezek a negatív gondolatok az ellenségeid, amik tönkre fogják tenni a napod.
  4. Végül, dobd el ezeket a gondolatokat és érzéseket a képzeletbeli szemetesbe. 

Ha akár egy két gondolatot eldobsz, meg fogsz bizonyosodni róla, hogy megéri ezt az öt percet meditálásra fordítani. Talán eleinte nem érzel majd nagy különbséget, de meglátod, ha következetesen meditálsz, előbb-utóbb őszintén hálás leszel.

Általános, hogy az ember olyan dolgok miatt érzi rosszul magát, amik meg sem történtek. Ez az aggódás elméje nehézzé teszi reggeleinket, és ezek napközben is ismétlődnek, így nem élünk boldog életet. Szeretnél sikeres és boldog lenni? Akkor ismerned kell gondolkodási mintáidat. Ha negatív és zavaró gondolatok merülnek fel, amint kinyitod a szemed, akkor nehéz pozitív eredményeket elérni bárhogyan is.   

Öt perc gondolható rövidnek, vagy hosszúnak. Ha napi öt perc meditáció megváltoztathatja a reggeled és így az életedet, akkor mindenképpen megéri kipróbálni nem? És a reggeli meditáció egy fantasztikus eszköz, hogy megmentsd az életed.

Egy rövid videót is szeretnék megosztani arról, hogyan tudod megváltoztatni a gondolkodási mintáidat és így jelentősen javítani életminőségeden. 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=8hQbCHHSBns

Jelentkezz egyéni próbameditációra itt.

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció