meditáció hungary logó

Hogyan tettem jobbá magam a mindennapokban?

leveles elválasztó
jobbá magam

Írta: Ellen Park

Vannak, akik rövid idő alatt is gyorsan előre tudnak lépni, míg mások alig haladnak valamit. Mi az oka ennek a különbözőségnek?

Annak, aki másoknál gyorsabban fejlődik, magas szintű metakognitív képessége van.

A metakognitív képesség a gondolkodás folyamatának tudatosítása és megértése.

A magas szintű metakognitív képességgel rendelkező embereknek kiváló a problémamegoldó-képességük. Önmaguk tudatossága nagyban elősegíti a gyors fejlődésüket.

Az emberek képességei különböznek attól függően, hogy mennyire tudják tudatosan beazonosítani a gondolati mintáikat és a viselkedésüket. De sokan nem ismerik azt a módszert, amellyel tudatában lehetnek önmaguknak.

Mi a legjobb módja a metakognitív képességi szint emelésének?

Az írás és a meditáció.

A meditáción keresztül elgondolkodhatsz magadon, és kiürítheted elméd a nap folyamán felmerült gondolatoktól. Akár rövid időre, mondjuk 30 perc erejéig is visszanézheted az aznapi gondolataidat, tetteidet, illetve hogy miket mondtál.

Felismerheted alapjában a hibáid és a negatív elméd okát, és valóban eldobhatod azt. Ezáltal már napról napra tudsz fejlődni.

A meditáció az életem része lett. Mostanában azt szoktam csinálni, hogy feljegyzem a telefonomba vagy valahova máshová a napi gondolataimat, és kivonom azokat, mielőtt elalszom. Kétségtelenül könnyebbé válok ezáltal minden egyes nap, és sokkal kevésbé követek el újra hibákat.

Minél többet meditálok naponta, annál hamarabb felismerem a gondolataimat. Amikor például negatív gondolatok jönnek, felismerem azokat, és igyekszem rögtön ki is vonni. Így könnyebben tudok utána cselekedni.

Az a képesség, hogy napi szinten tudunk elmélkedni a belső elménkről, aktív változásra késztet bennünket. A meditációs módszer jól kidolgozott, és gyerekek is könnyen követhetik. Ha érdekel, hogyan ismerd meg magad alaposan, kérlek, nézd meg az alábbi videót.

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció