meditáció hungary logó

Szerénység

leveles elválasztó
szerénység

Nem vagyok egy alázatos ember. A főnököm azonban nagyon alázatos. Mindig azt mondja: „Nincs sok tudásom. Nem tudok ékesszólóan beszélni. Én csak egy ember vagyok, akiben nincs semmi különös. Ezért a körülöttem lévő emberek segítenek a hozzám hasonlóknak, akik nem rendelkeznek elegendő képességekkel.” Szerény önértékelése ellenére képességei valóban figyelemre méltóak, szerénység a képessége. Mindenki feláldozza idejét és erőfeszítéseit, hogy segítsen neki. De nem arról van szó, hogy másoktól kap segítséget anélkül, hogy ő maga erőfeszítéseket ne tenne. Ő is mindig igyekszik segíteni másoknak, és mindent megtesz, hogy megtanulja és megértse, ha valamit nem tud.

Mindketten ugyanabban a pozícióban kezdtük a pályafutásunkat. Pontosabban, ő alattam volt. Az elmúlt öt évben azonban erőfeszítései és őszintesége lenyűgözte kollégáinkat, és mostanra már messze megelőzött engem. A vállalatnál elért eredményei is figyelemre méltóak. Ő azonban soha nem tekinti ezeket saját eredményeinek, minden dicsőséget a kollégáinak tulajdonít. Hálás szívvel közeledik másokhoz. Amikor először megismertem, csendben elutasítottam tudásának és tapasztalatának hiányát, de most már elismerem és tisztelem őt. Ez azért van, mert megértettem, hogy az alázatos szív egy gyönyörű, de kihívást jelentő erény, amellyel én nem rendelkeztem. Ez az igazi szerénység.

Írta: Donna Seo

Kérlek nézd meg a következő videót.

Forrás: https://qr.ae/pK0PkK

Jelentkezz próbameditációra itt.

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció