meditáció hungary logó

Milyen módon lehet lelkileg és szellemileg fejlődni? Hogyan válhat valaki földhözragadtabbá, öntudatosabbá és bölcsebbé?

leveles elválasztó
önreflexió

Az önreflexiónak kell a kiindulópontnak lennie.

A spirituális utazás megkezdése, az önismeret ápolása és a bölcsesség keresése mind az önvizsgálattal és az önreflexióval kezdődik – ez az alapvető kiindulópont.

Rendszeresen figyeld meg elmédet, mélyedj el gondolkodási mintáid és kereteid rejtelmeiben. Ismerd fel a büszke énedet, amely hajlamos az érvényesülésre, a versengésre, az összehasonlításra vagy a felelősség és a fájdalom elkerülésére. A spirituális növekedés elősegítése érdekében az önmagunkkal való őszinteség a legfontosabb – nincs többé hazugság vagy racionalizálás.

Meditáció és a bűnbánat jelentése

A meditáció az önvizsgálat páratlan eszközeként tűnik ki. Magában foglalja az elménk éles tudatosítását és az elengedés megengedését – a bűnbánat egy formáját. Különböző vallási szentírások, köztük a Biblia is, hangsúlyozzák a bűn és a bűnbánat fogalmát. Annak ellenére, hogy néha kellemetlen következményei vannak, hibáink elismerése a kulcs.

Az, hogy valakinek „bűne” van, azt jelenti, hogy nem az univerzummal harmóniában él, hanem inkább az énközpontú elmevilágában rekedt, ahol az „én”, az én áll a középpontban, nem pedig maga a világ vagy az univerzum. A bűnbánat magában foglalja ennek felismerését és az énközpontú elme átadását az univerzumnak, ezáltal feloldva az ént és eggyé válva magával az univerzummal.

A belső kincs megtalálása

A bűnbánat életének élése, amelyet az elméd meditáción keresztüli eltüntetésével érsz el, kijelöli a spirituális és mentális növekedés irányát, és a földhözragadtság és bölcsesség felé terel minket. Bizonyos értelemben ez ilyen egyszerű.

Mindig reflektálj magadra, elismerve, hogy az elméd nem eredendően egy az univerzummal. Önközpontú, és a világról alkotott kicsinyes elképzelések körül forog. Ismerd fel a szűklátókörűséget magadban, és engedd el, amit az elméd hordoz.

Minél inkább megszabadítjuk elménket a zsúfoltságtól, annál inkább előbukkan belőle valódi és bölcs önmagunk. A forrás bennünk van – csak fel kell fedeznünk, egy kincs van bennünk.

önreflexió meditáció

Egyszerű 4 lépéses terv

  1. Keress útmutatást egy olyan központban, amely elme kiürítési technikát tanít (lásd az alábbi videót).
  2. Gyakorolj egy személyes oktatóval, aki eligazít az önreflexióban és a belső forrásodat elzáró mentális terhek levetésében.
  3. Maradj elkötelezett.
  4. Gyakorold a hálát és élvezd az utat. Számtalan megvilágosodás – mély és szubtilis – vár rád. Ezt garantálhatom. Egy ideig tartó folyamatos gyakorlás után rá fogsz csodálkozni a hatalmas fejlődésre, amit elértél.

Néhány szó a saját utamról

Magam is ezen az úton vagyok. Néha kemény, mint a szög, és őszintén szólva, soha nem is sejtettem, hogy mekkora csomagok vannak bennem, milyen mélységben van az énközpontúságom. A gödör alján találom magam, de kitartok, mert felismerem a törekvéseim hasznát.

Sok megvilágosodásban volt részem, ezernyi megvilágosodásban. Látom a fényt, a bölcsességet, a szeretetet és az elfogadást ragyogni az elmémben a meditációnak köszönhetően. A világ forrása örökké jelen van, és hazahív engem.

Michael

Forrás: Quora

Jelentkezz próbameditációra itt.

Hasonló cikkek

kisebbrendűség

Elég jó vagyok?

Rendben van-e… Rendben van-e, hogy mindig úgy érzem, mintha valahol lennem kéne, és valamit tennem kéne? Ezáltal arra ösztökélem magam, hogy jobban, gyorsabban, tökéletesebben és

Tovább olvasom »
szerénység

Szerénység

Nem vagyok egy alázatos ember. A főnököm azonban nagyon alázatos. Mindig azt mondja: „Nincs sok tudásom. Nem tudok ékesszólóan beszélni. Én csak egy ember vagyok,

Tovább olvasom »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Próbameditáció