meditáció hungary logó

Megtettem és bárcsak korábban tettem volna!

leveles elválasztó

Sophie Hwang

Kiskoromban nem volt tökéletes a kapcsolatom anyukámmal. Amennyire vissza tudok emlékezni, a szavai ahelyett, hogy bátorítottak, felemeltek volna, azt az érzést erősítették bennem, hogy kötelességem vigyázni a testvéreimre, mivelhogy én voltam a legidősebb. Úgy nőttem fel, hogy azt gondoltam, anyukám talán egy mostohaanya lehet, én pedig árva vagyok. Miután elvégeztem a középiskolát, és kaptam egy jó állást, anyám remélte, hogy a munka mellett továbbra is gondját viselem a testvéreimnek, miközben feleségül megyek egy rendes emberhez. Azonban én inkább felhagytam anyám elvárásaival, egy év után otthagytam a munkám, és jelentkeztem a főiskolára. Úgy kezdtem el a főiskolát, hogy a családomból senki sem támogatott. Kaptam ösztöndíjat, és némi zsebpénzt is kerestem részmunkaidős munkával. Egyszer, amikor nem volt pénzem buszbérletre, hozzá kellet nyúlnom a megtakarításomhoz. Azt gondoltam, hogy anyám utál engem, amiért nem úgy éltem, ahogyan ő szerette volna.

A főiskola elvégzése után egy nagyon kedvező állást kaptam. Elköltöztem otthonról egy másik városba. Mivel megtehettem, úgy gondoltam, hogy illik anyagilag támogatnom a családomat, és ezért meg is tettem minden tőlem telhetőt. Ugyanakkor úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó. Azt kívántam, bárcsak jobban tudnám segíteni őket. Még azután is, hogy megházasodtam, rendszeresen beszélgettem anyukámmal telefonon formaságokról. Milyen az időjárás, jól vagytok-e, hogy megy a munka és így tovább. Ilyenkor, miután lettem a kagylót, rossz érzés fogott el, hogy valamit jobban kellet volna csinálnom.A meditáció során visszanéztem a leélt életemet. Kezdetben a negatív emlékek eldobására fókuszáltam, mint például harag, gyűlölet, sértettség. Minél több mindent dobtam el, annál inkább rájöttem, hogy ezek mind az anyám képei voltak, amelyeket az elmémben készítettem. Miután eldobtam ezeket, könnyebben tudtam beszélni vele.

Anyukám jelenleg Koreában van, én pedig Afrikában. Havonta általában kétszer beszélünk telefonon vagy Skype-on. Tegnap, amikor meditáltam, anyukámra gondoltam. Jól éreztem magam, amikor beszélgettem vele, de a végén úgy gondoltam, hogy most komoly dolgokról kell beszélnünk, mielőtt túl késő lenne, ugyanis ő már elég idős.

Az életéről kérdeztem. Hogyan találkozott az apámmal, és hogyan házasodtak össze? Hogyan tudott gondoskodni öt gyerekről, miközben szegény volt. Hogyan tudott lakást venni, miközben az apám vállalkozása nem ment jól. Anyukám őszintén válaszolt a kérdéseimre.

Megtudtam, hogy sok más nőhöz hasonlóan ő sem állt még teljesen készen rá, amikor szülő lett, és anyagilag sem ment jól neki. Törékeny volt, egyedül járt templomba, és Buddhához imádkozott, hogy jobban menjen a sora. Becsületesen élte az életét, amely neki jutott. Elszégyelltem magam, amiért ezt korábban nem vettem észre, és helyette haragudtam rá, mert úgy éreztem, hogy nem ad meg nekem mindent. Elmondtam, hogy mennyire sajnálom ezt, és mindketten sírva fakadtunk.

Mennyivel jobb lett volna már korábban is így beszélni vele! Viszont örülök, hogy legalább ezúttal ez megtörtént. A meditációnak köszönhetően nagyon meg tudunk változni. Legközelebb, amikor beszélünk, még tovább megyek, és el fogom mesélni az anyukámnak a korábban bennem lévő sérelmeket, valamint megköszönöm azt, hogy életet adott nekem.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt! ???

opppppppppppoooo opppppppppppoooo

Hasonló cikkek

Iratkozz fel!

Próbameditáció