A MEDITÁCIÓ JÓTÉKONY HATÁSAI

 

 

Egy pennsylvaniai egyetem kutatása szerint egy átlagos ember gondolatainak 85%-a negatív és ennek 90%-a meg nem történt dolgokról való gondolat. Elménk tisztításával a gondolatok helyett adjunk teret az életnek!

Egyre több és több kutatás számol be a meditáció számos előnyéről!

A meditáció testünkben Endorfint, boldogsághormont termel. A telomerek, kromoszónáink végződései meghosszabbodnak, ami jelentősen javítja az immunrendszert.

Eltűnik a zűrzavar az elmédből

Az elménk tele van a leélt életünk képeivel. A múltban készített és rögzített képekből származik a több tízezer gondolat. Ez a rengeteg gondolat maga a stressz, ami teljesen lemeríti az embert.

Javul az egészséged 

 A stressz, hátfájás, migrén, fáradtság, levertség, és egyéb egészségügyi problémának az okozója az elménk. Hogy miért?

Mert minden gondolatunk eltárolódik az agyunkban és testünk minden sejtjében. Ezek a gondolatok blokkolják testünk természetes energiaáramlását és a véráramlást, aminek következtében csökken az immunitása. Ezért fordulnak elő a betegségek. 

A meditáció javítja az immunrendszert. A meditáció hatására a telomerek (a kromoszómák végződései) meghosszabbodnak. Testünk sejtmilliárdjai regenerálódnak, így hosszabb ideig és egészségesebben lehet élni.

Arcod kivirul

Ahogy csökken bennünk a stressz, a szorongás, a félelem és minden negatív érzelem, úgy tűnik el ezeknek a lenyomata is arcunkról. Már néhány meditációs gyakorlat után látszódik rajta az elme tisztításával járó felszabadulás; világosabbá és élénkebbé válik. 

Koreai nyelvben az arc, eoul-gul, azt jelenti, lélek barlang. Nincs az a plasztikai beavatkozás, amely jobb eredményt hozna, mint amikor valaki saját maga legszebb változatává válik a meditáció által.

A hatékonyságod tízszeresére nő

Folyamatosan felmerülő gondolataink szakítják meg cselekedeteinket.
Kutatók kimutatták, hogy a meditáció növeli az agy szürkeállományának mennyiségét, ami javítja a koncentrációs képességet.
Amikor növekszik a koncentrációs képességünk, akkor képesek vagyunk egyszerre csak egy dologra összpontosítani, egy dologra figyelni. Tevékenységünk és gondolatunk tehát egy. Így vagyunk a legeredményesebbek abban, amit éppen csinálunk.

Magabiztos leszel

Magabiztosság, önbizalom. Mindenki erről beszél, de mit is jelent ez valójában?

Amennyit eldobsz az igazi énedet elfedő képi világból, annyi válik láthatóvá igazi énedből. Minél többet eldobsz az elmédben felhalmozott képekből, annál többet találsz meg a benned rejlő igazi erőből és magabiztosságból. Napról napra nő a tudatosságod, így döntéseidet egyre könnyebben hozod meg. Amikor eltűnnek belőled a kétségek, a félelmek és az ítélkezés, akkor megállíthatatlan leszel!

A legnagyobb csoda; az emberi beteljesedést el lehet érni

A hamis elmétől teljesen felszabadulva mindig az igazi elmével lehet élni, ez a létezés. Így lehet igazán igazán boldognak lenni. Ha az igazi elménkkel élünk, ismerni lehet a világ működését. Tudni lehet, ki vagyok, honnan jöttem, és mi az értelme az életemnek. 

Ha a gondolat megváltozik, akkor a szokás is megváltozik, ha a szokás megváltozik, a cselekvés is megváltozik, ha a cselekvés megváltozik, akkor a sorsunk is megváltozik, és ha a sorsunk megváltozik, akkor minden jól fog menni.