A módszer

A világ megváltozott, teljesen más mint régen

 

Régebben még elektromosság sem volt, azután valaki megtalálta a módját, hogyan állítsuk elő és használjuk azt. Azóta számítógépeket használunk, sőt már mesterséges intelligencia dolgozik helyettünk.

Ugyanúgy, ahogy a tudomány megváltozott, a tudatosság is megváltozott. Már meg lehet érteni az emberi elmét és meg lehet találni az emberben lévő igazi elmét is.

Eddig az okozta az embereknek a legnagyobb akadályt a nehézségeiken való felülkerekedésben, hogy magát az elmét, senki sem tudta pontosan meghatározni.

Minden dolog a világra jön és úgy létezik. Az emberek ugyanígy a világra jönnek, de elméjük nincs harmóniában az igazi világgal. Az emberek saját elmevilágot alkotnak és abban élnek. Saját elmeviláguk átfedésben van az igazi világgal, ezért tévesen azt hiszik, hogy az igazi világban élnek, de valójában saját gondolatvilágukban vannak.

Ha ezt a saját gondolatvilágot kitisztítják, akkor az igazi elmét és az igazi világot is megtalálhatják magukban. Ekkor lehet az igazi elmével boldogan, az igazi világgal harmóniában élni.

Az emberi gondolatvilág egy másolatvilág,
nem igazi, illúziós, hamis. Miért?

 

Ha egy fényképezőgéppel lefényképezünk egy tárgyat, akkor a gép a tárgy másolatát tárolja el a memóriájába. Az emberi test ugyanúgy működik, mint egy automata fényképezőgép. Születéstől kezdve az öt érzékszervvel (szemmel, orral, szájjal, füllel és egész testtel) lefényképezi az élt életét, a körülötte lévő világot és ezeket a másolatokat az elmében tárolja el.

Visszanézve a leélt életünket látható, hogy képként, emlékgondolatként minden el van tárolódva bennünk.

Ezekből a felhalmozott képekből származik a stressz, a szorongás, a sérelem, a rossz érzések, az ítélkezés, az önvád, a megbánás, a szomorúság, a depresszió, a kétség és a több tízezer gondolat, ami miatt nem érezzük jól magunkat. Mivel ezek a gondolatok folyamatosan ismétlődnek bennünk, ezért nem tudjuk jól kezelni emberi kapcsolatainkat, ezért nem tudjuk munkánkat jól koordinálni, kényelmesen alakítani életvitelünket, ennek következtében gyengül az immunrendszer és megjelennek a betegségek.

Így éltük idáig. Azonban a világ megváltozott, fejlődött. Most már van módszer, amellyel a negatív elmét, annak felépítését és működését érteni lehet, és ha ezt megértettük, akkor ezzel a módszerrel ki is tudjuk tisztítani.

HOGYAN?

A tisztítás meditációs módszere hét szintből áll. Ezt végezve az elmét lépésről lépésre haladva kitisztítjuk. Eltüntetjük a képeket, az illúziós gondolatvilágot. Kérdésként felmerülhet, hogy „ezzel elveszíthetjük jó élményeinket és emlékeinket is?”. A képek nem törlődnek ki a memóriából, csak tudatossággá alakulnak. Felszabadulunk a kötődés alól.

Első szint elvégzése után is már az igazi elmét meg lehet találni magunkban. Ahogy a meditáló halad szintről szintre, úgy jönnek a felismerések, természetesen és belülről, olyan mértékben, amennyire nő a tudatosság. A negatív elme és a több tízezer gondolat is el fog tűnni a hetedik szintig. Ezután az elődeinktől, szüleinktől örökölt szokásokat tisztítjuk, tüntetjük el.

Ahogy haladunk szintről szintre, úgy emelkedik a tudatosságunk és felismerjük, hogy az igazi elme bennünk van és felismerjük, hogy minden válasz bennünk van. Ez a bölcsesség.

Honnan származik a módszer?

Ázsiából, Dél-Koreából származik. Mindenki számára könnyen követhető meditáció, korosztálytól függetlenül.

1996-ban indult, miután egy Woo Myung nevű férfi elérte a teljes megvilágosodást. Ettől kezdve az elmúlt két évtizedben fejlesztette és tökéletesítette a módszert, hogy mások is elérhessék az emberi beteljesedést.

Az évek alatt a módszer fejlődött és 2012-től számítva mostanáig már több ezer ember végezve ezt a módszert teljessé vált és ez a szám folyamatosan növekszik.

A tanító biztosítja a módszert, mint egy útmutatót a meditációs központoknak szerte a világban, de a központok tőle függetlenül, önállóan működnek. Ez a módszer az emberek segítőkészsége által terjed a világban. Saját pozitív változásuk miatt, teljes szívükből dolgoznak azon, hogy megosszák ezt a legfontosabb üzenetet a világgal.