meditáció hungary logó

A Meditáció jótékony hatásai

A meditáció hatása az elmére

leveles elválasztó

A pennsylvaniai egyetem (UPENN) kutatásai szerint egy átlagos ember gondolatainak 85%-a negatív és ezen negatív gondolatok 90%-a ráadásul meg nem történt dolgokról való gondolat! Ez a rengeteg, illúziós és hamis gondolat a stressz és a pszichés betegségek kialakulásának legfőbb oka. 

Elménk megtisztításával a negatív gondolatok helyett adjunk inkább teret az életnek!

Közismert és bizonyított tény, hogy  a meditáció testünkben endorfint, boldogsághormont termel. Így  a meditáció által egyre boldogabb életet tudunk élni. Bizonyított tény az is, hogy a telomerek, amelyek a  kromoszónáink végződésein találhatóak, a meditáció által  meghosszabbodnak, ami jelentősen javítja a sejtek reprodukciós képességét, valamint az immunrendszert. Meditáljunk hát, hogy testileg és mentálisan is egészségesek legyünk!

Eltűnik a zűrzavar az elmédből

Az elménk tele van a leélt életünk képeivel. A múltban készített és rögzített számtalan képből jön a több tízezer különböző gondolat. Ez a rengeteg gondolat maga a stressz, ami teljesen lemeríti az embert. A módszert végezve teljesen eltűnik az a sok különböző gondolat az elméből.

Javul az egészséged

Az elméből jön a stressz, a migrén, a szorongás, a levertség, és számos egyéb egészségügyi probléma, betegség. Hogy miért? Mert minden negatív, hamis gondolatunk eltárolódik az agyunkban és testünk minden sejtjében. Ezek blokkolják testünk természetes energiaáramlását amelynek következtében csökken a test immunitása. Ez pedig betegségek kialakulásához vezet. A meditáció által kivonjuk a blokkokat okozó hamis, illúziós képeket, gondolatokat, ezzel helyreáll az energiaáramlás és erősödik az immunrendszer. A meditáció hatására a telomerek meghosszabbodnak, így testünk sejtmilliárdjai regenerálódnak, így hosszabb ideig és egészségesebben tudunk élni.

Arcod kivirul

Ahogy csökken bennünk a stressz, a szorongás, a félelem és minden negatív érzelem, úgy tűnik el ezeknek a lenyomata is arcunkról. Már röviddel a meditációs folyamat kezdete után látszódik az arcon elme tisztításával járó tisztább tekintet és felszabadultabb mosoly. A szokások eltűntetésével az arc világosabbá és élénkebbé válik. Élettel teli lesz. Koreai nyelvben az arc, eoul-gul, azt jelenti, lélek barlang. Nincs az a plasztikai beavatkozás, amely jobb eredményt hozna, mint amikor valaki saját maga legszebb változatává válik a meditáció által.

A hatékonyságod tízszeresére nő

A folyamatosan felmerülő gondolatok miatt nem tudunk fókuszáltak lenni. Ezen állandóan felmerülő gondolatok szakítják meg cselekedeteink áramlását. Tudományosan bizonyított, hogy a meditáció növeli az agy szürkeállományának mennyiségét, ami javítja a koncentrációs képességet. Amikor növekszik a koncentrációs képességünk, akkor képesek vagyunk egyszerre csak egy dologra összpontosítani, egy dologra figyelni. Gonolataink és cselekedeteink harmóniába kerülnek és így leszünk hatákonyak és sikeresek.

Magabiztos leszel

Magabiztosság, önbizalom. Mindenki erről beszél, de mit is jelent ez valójában? Amennyit kivonsz az igazi elmédet elfedő képi világból, annyira tűnik elő az igazi elméd. Minél többet kivonsz az elmédben felhalmozott hamis, illúziós képekből, annál többet találsz meg a benned rejlő igazi erőből és magabiztosságból. Napról napra nő a tudatosságod, így döntéseidet egyre könnyebben hozod meg. Amikor eltűnnek belőled a kétségek, a félelmek és az ítélkezés, akkor megállíthatatlan leszel!

Teljessé válsz

A hamis elmétől teljesen felszabadulva mindig az igazi elmével lehet élni, ez az igazi létezés. Így lehet igazán igazán boldognak lenni. Ha az igazi elménkkel élünk, ismerni lehet a világ működését, rendjét. Tudni lehet, hogy ki vagyok, honnan jöttem, és mi az életem értelme. Ha a gondolat megváltozik, akkor a cselekvés is megváltozik, ha a cselekvés megváltozik, akkor a szokás is megváltozik, ha a szokás megváltozik, akkor a sorsunk is megváltozik, és ha a sorsunk megváltozik, akkor minden jól fog menni. Teljes életet tudsz élni.